Elevă din Constanța, premiată de NASA și UNESCO

Data publicării:
laura maria dumbrava 09 11 2015 captura

Totul începe cu mine”. Sunt cuvintele cu care şi-a început eseul tânăra de 14 ani. Fata a reuşit să cucerească juriul de pestre mări şi ţări, inspirându-se din vorbele lui Dalai Lama.

Laura-Maria Dumbravă, elevă: Prima oară trebuie să îţi găseşti pacea interioară, apoi să o extinzi către prieteni, către familie, iar apoi spre tot globul.

Tema concursului, „Clădirea păcii în inimi şi în minte”, i s-a potrivit ca o mănuşă tinerei. Eseul său a fost ales dintre alte 13.000 depuse, online, de elevi din întreaga lume. În eseu, fata a mai vorbit şi despre alte proiecte ale sale.

Laura-Maria Dumbravă, elevă: Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a două staţii spaţiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi.

Este vorba despre concursurile organizate de NASA, la care Maria a participat alături de colegii săi. Profesorul Ion Băraru, cel care, de 11 ani, îi pregăteşte pe campionii concursurilor organizate de NASA, spune că a fost surprins că Maria, elevă în clasa a VIII-a, a participat la o competiţie din domeniul uman.

prof. Ion Băraru, şeful Centrului de Excelenţă, Constanţa: Are o inteligenţă peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelenţă.

Fata nu s-a hotărât încă dacă va urma o facultate în România sau peste hotare.

Laura-Maria Dumbravă, elevă: Vreau să fiu medic. Mă gândeam la chirurgie pentru că îmi place să salvez vieţi.

Colegii Mariei s-au bucurat când au aflat că ea a reuşit să aducă un nou premiu.

Ştiam că lucrează la un proiect, dar nu ştiam despre ce este vorba. Când a văzut, am fost foarte mândră de ea.

M-am bucurat foarte tare şi am felicitat-o”, au spus colegii fetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri