VIDEO. Gropnița - comuna neasfaltată care are are pistă de biciclete

Data publicării:
gropnita

Într-o comună unde praful de pe drum ţine loc de asflat, iar canalizarea este doar un vis, edilul a amenajat, cu 50.000 de euro, o pistă de bicicletă lungă de aproape doi kilometri.

Oamenii nu înţeleg rostul investiţiei din două motive - unu, pentru că priorităţile comunei sunt cu totul altele, iar al doilea, în Gropniţa nu prea sunt biciclişti.

„Era mai bine dacă făcea, să zicem, niște șanturi ca lumea, ca să se scurgă apa sau, eventual, o stradă ca lumea”, spune un tânăr.

Primarul îşi apără însă ideea: în fond, dacă nu sunt biciclete, localincii pot folosi pista drept trotuar.

„Totdeauna când se încearcă să se facă câte ceva sunt păreri pro și contra, dar am considerat și, la sugestia cetățenilor, am considerat oportună această investiție. Trebuie respectați niște parametri vis-a-vis de distanța de la drumul județean. Nu, este conform standardului”, susține Ionel Onega, primarul comunei Gropnița.

Pista din comuna Gropnița este mai degrabă un traseu cu obstacole pentru bicicliști deoarece pe aproape toată lungimea sunt întâlniți stâlpi de electricitate și copaci.

Pista de biciclete este singura cale asfaltată din comuna Gropnița, în condițiile în care drumurile sunt, în cel mai bun caz, pietruite, iar autoritățile locale n-au proiecte sau bani pentru a le moderniza.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri