Orașul de la țară. Internet wireless și drumuri asfaltate, într-o comună din Alba

Data publicării:
ciugud

La 10 kilometri de Alba Iulia se află comuna Ciugud, o localitate cu peste 2500 de locuitori în toate cele şase sate pe care le are în componenţă.

Oamenii care locuiesc aici trăiesc mai bine decât cei de la oraş. Nu doar străzile sunt asflatate ci şi drumurile comunale aşa încât localnicii merg la câmp pe asfalt.

În plus, iluminatul stradal se face cu ajutorul unei microcentrale ecologice amplasată pe un deal, unde vântul suflă cu intensitate.

În felul acesta, primăria reușește să economisească din bugetul local aproape 12.000 de lei lunar, banii care îi plăteau pentru energia consumată cu iluminatul stradal.

„Cu toate că trăim la ţară, avem toate condiţiile, poate chiar mai bune decât la oraş. Avem iluminat public gratuit, avem televiziune prin calblu, internet, gaze, apă. Beneficiem de toate condiţiile. Străzile sunt asfaltate, chiar şi cele de ţară”, spune o localnică.

Însă nu doar aceste lucruri îi fac pe localnici să se simtă ca la oraş.

De curând aceştia beneficiază şi de internet wirless gratuit. În fiecare sat din comună au fost instalate hotspoturi, puncte în care orice persoană poate să navigheze, în voie, pe internet.

Ceea ce am dezvoltat în ultima perioadă, ca şi fonduri europene, reprezintă bugetul comunei Ciugud, veniturile proprii pe următorii 100 de ani”, spune primarul Gheorghe Damian.

Nu mai puţin de 15 milioane de euro, bani din fonduri europene au fost atraşi în utlimii 6 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri