Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Tulcea, salvată temporar de trei voluntari

Data publicării:
pediatri-voluntari-tulcea

 Bună ziua! Uite, te filmează, ca să ştii şi tu! Ia-l pe bebe! Eu o cunosc pe ea de la cabinet. Am mai văzut-o. Este un copil de 7 luni. S-a internat de urgenţă.

Maria Coman a lucrat o viaţă la Spitalul Judeţean din Tulcea, iar acum are un cabinet privat. Ar fi putut petrece sărbătorile acasă, însă când a auzit că secţia de pediatrie a spitalului ar putea fi închisă din lipsă de medici, a venit să dea o mâmă de ajutor.

Dr.Maria Coman, medic pediatru: Este responsabilitate imensă. Părinţii sunt foarte recalcitranţi. Noi am făcut apel: să vină colegii tineri.

Camelia Cusurcă, asistent medical: Este inuman să stea doi medici de dimineață până a doua zi şi iar de la capăt şi repaos şi din nou la muncă şi copii am avut tot timpul şi probleme sunt.

Ultimul medic pediatru s-a pensionat pe 21 decembrie. Ceilalţi specialişti au plecat din spital, unul câte unul din cauza salariilor foarte mici.

Dr. Mircea Teodorescu, directorul medical al SCJU Tulcea: Salariul unui medic care nu face gărzi, pentru un medic primar este undeva la aproximativ 1800 de lei.

În secţia de Pediatrie sunt internaţi acum 20 de copii cu probleme grave de sănătate.

A răcit la plamani. unde sa-l duc in alta parte? cred că şi Revelionul îl fac aicea.

Trei medicii au salvat temporar secţia de pediatrie.

Dr. Mircea Teodorescu, directorul medical al SCJU Tulcea: Este o acţiune voluntariată, care nu ştiu dacă se va continua după 5 ianuarie

Conducerea Spitalului Judeţean şi administraţia locală au dat nenumărate anunţuri de angajare, dar niciun doctor care să şi rămână titular nu a răspuns apelului. În prezent, în Spitalul din Tulcea este criză de medici şi la secţiile de Reanimare şi Neurologie, unde lucrează doar 4 doctori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri