Ieşenii sunt invitaţi să aleagă uniformele pe care le vor purta şoferii de autobuz şi vatmanii din oraş. Primăria va plăti noile costume şi speră ca acestea să fie gata până la primăvară. Pe pagina de socializare a Primăriei Iaşi au apărut şi comentarii care le sugerează autorităţilor să asorteze noile costume cu mijloace de transport moderne.

Embed:

Primăria a postat pe pagina de socializare trei modele de uniformă, iar cea care va primi cele mai multe voturi va fi produsă în două variante, de vară şi de iarnă.

Sunt elegante... să îi vezi așa, ar fi frumos,” este părerea unei doamne.

„Sincer, toate sunt frumoase, toate îmi plac. Noi avem o culoare pentru regia de transport, este verde, pentru că ţinta noastră este ca transportul să devină ecologic, deci o împletire între verde și alb,” explic Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Deloc încântaţi de ideea primăriei sunt angajaţii Regiei Autonome de Transport Public Iaşi. Ei se plâng că varianta de iarnă a uniformei nu prea ţine de cald.

frig în tramvai, cum pot să stau aşa? N-ai cum, te vâri sub tramvai, le cuplezi, n-ai cum să fii elegant complet aici,” spune Nicoleta Ţibichi, vatman RAT.

Uniforme ne mai trebuie? Când ne ducem acasă şi aşa ne cunoaşte lumea, nu ne mai trebuie şi uniformă,” se plânge Petru Avădăni, vatman RATP Iaşi.

Meseria noastră nu ne permite să ne îmbrăcăm elegant, deci comod pentru a putea fi cât mai activi,” adaugă Cristian Nichelu, vatman RATP Iaşi.

Costurile noilor uniforme n-au fost încă stabilite, dar vor fi suportate din bugetul local, pentru că regia de transport este în faliment.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!