FOTO. Prima aeronavă care nu va avea nevoie de pilot - proiect al ARCA

Data publicării:
air array2

 

Noua aeronavă se numeşte Air Strato şi face parte dintr-o familie mai mare de aparate automate, care vor îndeplini misiuni variate pentru ARCA și partenerii săi, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.

Primul prototip este finalizat și este gata pentru teste. Air Strato este versiunea cea mai mare, având o anvergură de 16 metri și este destinată zborului stratosferic la o altitudine de 18 kilometri.

Aeronava este propulsată cu motoare electrice și are o autonomie de şapte ore, folosind numai bateriile interne și de trei zile cu panouri solare.

Poate transporta o sarcină de 30 de kilograme la altitudinea menționată, echipamentul variind în funcție de misiune. Echipamentul poate fi înlocuit cu containere suplimentare de baterii pentru misiuni ce au o durată mai mare.

Prototipul 2 este în construcție și are tren de aterizare escamotabil și avionică îmbunătățită. A doua versiune a lui Air Strato are o anvergură mai mică, un plafon de zbor redus, dar o viteză și sarcină utilă mai mari.

După încheierea cu succes a testelor, ARCA va oferi și o versiune comercială. Aceasta va fi disponibilă în România doar pentru mediul privat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri