Barza din Schitu Goleşti, ajunsă celebră după ce cuibul i-a fost mutat prin ordin de ministru, s-a întors din ţările calde. Cum nu şi-a mai găsit casa, s-a aşezat pe un stâlp din zonă. Nimeni nu ştie ce va face pasărea în final, dar sătenii au încercat să o ajute şi chiar i-au desenat un indicator spre noul cuib.

Embed:

 

După lungi călătorii, barza a ajuns la Schitu Goleşti şi a mers direct la locul unde îşi avea cuibul. Nu a mai găsit nimic deoarece casa i-a fost dărâmată printr-un ordin de ministru. Un localnic s-a plâns că în ultimii 21 de ani nu a avut linişte din cauza păsărilor.

După ce a survolat locul s-a așezat pe un alt stâlp, la 20 de metri distanță față de vechiul cuib. Acum, toată suflarea satului așteaptă să vadă dacă barza va rămâne în localitate sau va pleca în altă parte, unde va fi mai bine primită”, relatează Alina Eftimie, reporter Digi24.

Reporter: De ce plângeți, doamnă?

Localnică 1: Mi-e milă de ea.

Reporter: Vă e milă de ea?

Localnică 1: Nu mai are casă.

Localnică 2: Ce plângi, mă?

Localnică 1: Ea știe casa aici.

Localnică 2: Eee... ce prostie.

Povestea berzei i-a impresionat atât de mult pe oameni, încât sătenii i-au desenat un indicator spre noul cuib! În zadar, însă!

„Noi o îndrumăm dar nu se duce”, spune un bărbat.

Specialiştii spun că barza nu se va lăsa impresionată de ordinul de ministru.

(Reporter: Cu greu îşi schimbă locaţia?) De bună voie nu. Ea este fidelă cuibului”, spune Mirela Ridiche, ornitolog.

Cuibul berzei din Schitu Goleşti a fost mutat săptămâna trecută prin ordin al ministrului Mediului, deoarece aşa prevăd normele europene în cazul speciilor protejate.Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!