Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității are un rol important de jucat în efortul României de a se împăca cu trecutul comunist, a afirmat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, care a vizitat luni CNSAS.

Foto: Facebook

CNSAS are un rol important de jucat în efortul României de a se împăca cu trecutul comunist. Vederea numărului mare de volume cu dosare și explicațiile date despre ele sunt esențiale pentru a înțelege și mai bine experiențele prin care a trecut România”, a spus ambasadorul american după vizită, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

Președintele CNSAS, Dragoș Petrescu, și membri ai Colegiului Consiliului i-au prezentat ambasadorului activitatea instituției și misiunea sa și au făcut un tur al arhivelor.

Potrivit sursei citate, Hans Klemm și reprezentanții Ambasadei SUA în România au mers la CNSAS să afle la fața locului modul în care Consiliul administrează, investighează și oferă acces la dosarele pe care Securitatea le-a făcut multor români.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!