Arhiepiscopia Romano-Catolică București face plângere la DNA împotriva lui Sorin Oprescu

Data publicării:
oprescu primarie fb 1

Foto: Facebook

Grupul infracțional urmărește cu consecvență obținerea unui câștig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a clădirii ilegale (conform informațiilor din piață), prin menținerea acesteia în ființă și eventuala sa punere în funcțiune, astfel încât aceasta să poată fi valorificată ulterior”, se arată în plângerea penală, potrivit unui comunicat al arhiepiscopiei.

Instanța a decis, la sfârșitul anului trecut, că primăria Capitalei este obligată să dărâme Cathedral Plaza, clădirea de birouri ridicată lângă catedrala Sf. Iosif, din centrul Capitalei. Judecătorii au decis că Primăria Generală este cea care trebuie să demoleze clădirea, şi nu constructorul.

Primarul Sorin Oprescu declara, la începutul acestui an, că demolarea clădirii ar urma să coste 15-20 de milioane de euro și că fondurile ar putea fi incluse în bugetul pentru 2015.

Totuși, potrivit arhiepiscopiei romano-catolice, „până la formularea plângerii penale, acesta nu a înţeles să desfăşoare niciun act material de desfiinţare, nici măcar parţială, a clădirii auto-intitulate Cathedral Plaza. Singurul demers legal îndeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la 8 luni după decizia irevocabilă, în septembrie 2013, a unei hotărâri privind Efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate”.

Mai mult, arată arhiepiscopia, suma necesară demolării nu a fost prevăzută nici în bugetul primăriei pentru acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri