CAZUL TRĂȘCULESCU. Raportul comisiei - sâmbătă, Camera votează marți

Data actualizării: Data publicării:
14112012 20trasculescu-33434

Parlamentarul este acuzat de trafic de influenţăşi spălare de bani.a primit deja adresa de la Ministerul Justiţiei prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv DNA, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

În perioada noiembrie 2010- noiembrie 2012, cât ocupa funcţiile de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene din Vrancea a Partidului Democrat Liberal, deputatul ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale o sumă de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro, în schimbul mai multor contracte cu statul.

Alin Trăşculescu a fost reţinut sâmbătă seara după ce ar fi acceptat să primească bani, în schimbul mai multor contracte cu statul. În acest dosar apare şi numele omului de afaceri Marian Calotă, cel care ar fi intermediat mita. El a fost arestat deja pentru 29 de zile.

Avizul comisiei - consultativ, dar necesar

Conducerea Camerei s-a reunit la ora 10.00, pentru a hotărî când se va întâlni comisia juridică, pentru a analiza cazul Trășculescu. Deputații juriști au un răgaz de cinci zile, până sâmbătă la prânz, când trebuie să dea un aviz favorabil sau nefavorabil cererii DNA.Procedura prevede că trebuie să-l convoace la audieri și pe deputatul Trășculescu. Avizul este unul consultativ, dar e neapărat necesar. Cuvântul decisiv îl are plenul Camerei Deputaților. Decizia se va lua cu jumătăte plus unu voturi din numărul total al deputaților.

Democrat-liberalii au anunțat că vor vota în favoarea cererii DNA și i-au retras sprijinul politic lui Alin Trășculescu.

Valeriu Zgonea a anunțat că s-a decis ca de îndată ce vor avea raportul comisiei, sâmbătă, acesta să fie transmis imediat către grupul parlamentar al democrat-liberalilor, astfel încât până marți la ora 12.00 să poată fi convocați pentru plen toți parlamentarii.

Zgonea a reamintit că Parlamentul are, legal, 20 de zile la dispoziție pentru a răspunde solicitării DNA și a subliniat că, încălcându-se regulamentele, în alte cazuri s-a așteptat și 11 luni, aluzie la cazul deputatului Monica Iacob Ridzi.

„N-am primit nicioscrisoare în cazul Monica Ridzi când s-a ajuns la 11 luni, n-am primitnicio scrisoare la votul pe legea pensiilor, un flagrant ieșit dincomun. Nu am primit nicio scrisoare nici când un judecator CCR a fostvotat legal, iar a doua zi am repetat votul, făcând un abuz”, a comentat Zgonea, referindu-se la scrisoarea trimisă de președintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri