Cine îşi împarte banii pentru sterilizarea câinilor comunitari în marile oraşe şi despre ce sume este vorba

Data publicării:
doggie

Sterilizarea câinilor fără stăpân este o afacere profitabilă. Organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de acest lucru primesc bani frumoşi fie de la primării, fie din cei 2% din salariu viraţi prin Declaraţia de venituri a cetăţenilor şi a companiilor.

Fiecare mare oraş din România cheltuieşte anual milioane de lei pentru sterilizarea câinilor fără stăpân. La Iaşi, de exemplu, primăria plăteşte 1 milion de lei pentru prinderea şi sterilizarea patrupedelor. Sunt cinci ONG-uri care fac acest lucru cu banii strânşi din cele două procente obţinute din salariile celor care doresc să ajute câinii.

Cei mai mulţi bani se dau însă în Bihor - aproximativ 500.000 de euro pe an. Iar de câinii comunitari se ocupă un singur ONG.

Constanţa. Aici există o asociaţie care a semnat un contract cu primăria. În ultimii cinci ani, administratorul, care a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru fraudă şi graţiat după un an, a avut la dispoziţie fonduri de două milioane de euro.

Timişoara. În oraşul de pe Bega s-au făcut 1700 de sterilizări în acest an, lucru de care s-au ocupat zece ONG-uri.

Cluj. Aici operează trei organizaţii prin care au fost operate 1100 de animale.

Braşov. Asociaţia care se ocupă de câinii comunitari a încheiat contracte cu firme din străinătate, prin care reuşeşte să timită anual sute de câini spre adopţie în ţări precum Anglia sau Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri