Roger, un câine mult prea jucăuș care "a picat" examenul la academia de Poliție, a ajuns vedetă la misiunile de salvare din Taiwan

Data actualizării: Data publicării:
roger caine salvator in taiwan
Roger, un labrador retriever care "a picat" examenul pentru a deveni câine pentru depistarea drogurilor pentru că era prea jucăuș și prietenos, a câștigat inimile tuturor în Taiwan, unde a participat la misiunile de salvare după cutremurul de 7,4 de săptămâna trecută. FOTO: Profimedia Images

Roger, un labrador retriever care "a picat" examenul pentru a deveni câine pentru depistarea drogurilor pentru că era prea jucăuș și prietenos, a câștigat inimile tuturor în Taiwan, unde a participat la misiunile de salvare după cutremurul de 7,4 de săptămâna trecută.

Câinii de salvare joacă un rol crucial în a ajuta la localizarea atât a persoanelor blocate, cât și a cadavrelor, iar autoritățile din Taiwan au trimis salvatori împreună cu câini în zonele afectate de tragedie. Cutremurul care a lovit Taiwanul a fost cel mai puternic produs în Taiwan în ultimii 25 de ani. A dus la alunecări de teren de amploare, iar multe clădiri s-au prăbușit.

Labradorul Roger, în vârstă de 8 ani, a fost printre câinii care au fost aduși în teren pentru a ajuta la găsirea uneia dintre cele 13 victime, pe Traseul Shakadang din Parcul Național Taroko, potrivit autorităților și presei locale. Victima era o femeie de 21 de ani.

Deși nu a fost singurul câine implicat în astfel de misiuni zilele acestea, Roger a câștigat inimile tuturor datorită poveștii lui, scrie CNN.

roger-caine-taiwan-profimedia
Roger, un labrador retriever care "a picat" examenul pentru a deveni câine pentru depistarea drogurilor pentru că era prea jucăuș și prietenos, a câștigat inimile tuturor în Taiwan, unde a participat la misiunile de salvare după cutremurul de 7,4 de săptămâna trecută. FOTO: Profimedia Images

Roger s-a născut într-un centru de antrenament pentru câini antrenați să găsească droguri. Dar pentru că voia mereu să se joace și să mănânce nu putea fi atent la comenzile antrenorilor lui. Așa că el nu a putut să devină câine detectiv pentru depistarea drogurilor.

Dar personalitatea și inteligența l-au făcut un candidat mult mai bun pentru a fi câine de salvare.

Chen Chih-san, căpitanul unității canine de salvare din cadrul Departamentului de Pompieri Kaohsiung, a declarat reporterilor că Roger a fost transferat la școala de antrenament de salvare când avea 1 an.

„Nu spun că nu era bun sau că nu se înțelegea cu ceilalți. Dar cerința pentru câinii de detectare a narcoticelor este ca aceștia să fie calmi și să răspundă la comenzi”, a spus Chen.

Povestea lui Roger a dus la valuri de comentarii pe rețelele sociale. „Continuați așa, eroi mari și mici”, a scris o persoană. Alta a adăugat: „Roger este mândria Taiwanului”.

Până acum, Roger a participat la șapte operațiuni, inclusiv la misiunea de după cutremurul mortal cu magnitudinea 6,4 care a lovit aceeași regiune în 2018.

Potrivit guvernului din Kaohsiung, Roger a primit în 2022 o distincție din partea Organizației Internaționale pentru Câini de Salvare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri