#Colectiv | Apel pentru o strategie europeană

Data publicării:
medici operatie

Medicul britanic Sarah Pape a fost printre primii specialişti străini care au ajuns în Bucureşti. Ea spune că o astfel de tragedie, cu atât de mulţi răniţi, ar reprezenta o provocare imensă pentru sistemul medical din orice oraş al Europei. De aceea a fost nevoie ca o parte dintre pacienţi să fie transferaţi.

Nu vreau niciun minut să spun că nu ar fi putut beneficia de această recuperare la Bucureşti. Problema este că sunt copleşiţi. Recuperarea acestor pacienţi este dificilă. De aceea am fost de acord să rămână aici până vor putea merge acasă şi vor necesita asistenţă minimă”, a spus Dr. Sarah Pape, medic specialist în chirurgie plastică şi arsuri.

Opt dintre victimele incendiului din Colectiv primesc îngrijiri la Bruxelles, la spitalul militar regina Astrid. Directorul clinicii pentru arsuri a venit personal la Bucureşti pentru a-i ajuta pe medicii români.

Trei sunt în stare gravă, intubaţi, la terapie intensivă, şi cinci neintubaţi. Au vârste cuprinse între 15 şi 25 ani. Cel mai afectat are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului”, spune Serge Jennes, directorul clinicii pentru Arsuri, Spitalul militar regina Astrid.

Nu doar medicii belgieni au sărit în ajutorul pacienţilor, ci şi comunitatea de români din Bruxelles.

„Suntem foarte fericiţi că am găsit o disponibilitate şi deschidere din partea statului belgian. Există mobilizare şi din partea ambasadei României în Belgia, a comunităţii, biserica, toate asociaţiile. Suntem toţi gata să susţinem familiile”, spune părintele Patriciu.

36 de răniţi au ajuns în ultima săptămână la spitale din Europa și Israel. Din nefericire, şapte dintre ei au pierdut lupta pentru viaţă, în cele mai multe cazuri, la puţin timp de la transfer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri