Complexul Energetic Oltenia le-a făcut angajaților abonament la un ziar deținut de un membru PSD

Data publicării:
ziar

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul trecut cu un minus de 700 de milioane de lei. Anul acesta au fost făcute disponibilizări şi o carieră a fost închisă, deoarece FMI consideră că această companie este neprofitabilă. Cu toate acestea, compania găseşte bani pentru abonamente la ziar. Iar ziarul, spun sindicaliştii, răsplăteşte conducerea cu articole pozitive.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat: „Cu aceste ziare, Ciurel a manipulat salariaţii încă de la venirea sa în 2012, octombrie.”

Minerii nu văd nici ei ziarele ca pe o prioritate a companiei.

- Tot timpul îl citesc, pentru că sunt curios să văd până unde poate să meargă cu minciuna.

- Dacă tot vrea să aducă ceva pentru mineri, măcar să aducă o revistă de specialitate în domeniul energetic, minier.

Primul care a vorbit despre banii care ajung în presă a fost premierul, reprezentantul acţionarului majoritar al companiei: statul.

Victor Ponta, premierul României, 15 septembrie 2015: „Când ai război intern, ai toate şansele să piardă toata lumea, nu va câştiga nimeni, nici managementul, nici sindicatele, o să piardă toți dacă se ceartă.”

Ziarul aparţine unui membru PSD şi este distribuit la sediile centrale ale companiei. De aici, alţi angajaţi de la cariere îl preiau şi împart exemplare minerilor.

Cosmin Pigui, administratorul ziarului: „Nu văd eu că aceasta ar fi o sumă mare pentru patru luni de zile în care să se distribuie zilnic un ziar care costă de la concepţie, la tipărire, la transport... Toate astea înseamnă costuri.”

Digi24 a trimis o solicitare scrisă Complexului Energetic Oltenia pentru a explica utilitatea acestui contract şi dacă mai există şi altele de acest fel. Până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Managerul Complexului este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul exportului de cărbune în Serbia, pentru că a vândut lignit la un preţ mic şi a fost trimis în judecată în dosarul Şova, tot pentru abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri