Compromis la Guvern: odihnă, nu bani pentru medici

Data publicării:
medici stat privat GETTY-2

După patru ore de negocieri la Ministerul Sănatăţii, sindicaliştii au plecat supăraţi, dar resemnaţi. Medicii nu vor primi sporurile cerute, dar reprezentanţii lor susţin că înţeleg de ce: pur şi simplu, banii nu există.

Florin Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară": „A fost o discuţie în care s-a argumentat foarte frumos, dar din păcate o argumentaţie frumoasă nu ţine loc de banii pe care-i merităm.”

Sindicaliştii i-au convins, totuşi, pe cei doi miniştri să accepte o nouă variantă a contractelor, care să le asigure vechimea în muncă, dar şi concediul aferent orelor lucrate.

Marius Sepi, prim-vicepreşedinte Federaţia Sanitas: „Până luni vom avea draftul Ord. 870, cel care reglementează gărzile în România, urmând ca până joia viitoare să facem propuneri suplimentare la ceea ce vom primi, iar până în data de 15 august va fi pus pe transparenţă decizională.”

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: „Problema există, o cunoaştem, lucrăm cu tot ce putem pentru rezolvarea ei şi că anumite lucruri, aşa cum e elementul de salarizare, se va rezolva în timp.”

Peste o săptămână, cele două părţi se vor întâlni iar. Atunci, va fi prezentată o formă finală a ordinului care reglementrează gărzile medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri