Comună supravegheată video în Dâmboviţa

Data publicării:
vulcana pandele

De la sfârşitul săptămânii trecute, toată suflarea din Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa, se poate simţi în siguranţă. Autorităţile locale au plătit 100.000 de lei pentru instalarea camerelor pe stâlpi, pentru reţele de transmisie a datelor, pentru un echipament de stocare a imaginilor şi pentru monitoarele pe care se vede tot ce mişcă în comună.

"La şcoala din satul Gura Vulcanei şi, bineînţeles, la o intersecţie cu staţie de autobuz, Crucea Eroilor, avem şi un magazin unde se mai strâng tot felul de cetăţeni. Din punct de vedere al prevenţiei, am considerat necesar să fim cu un pas înainte", spune Marius Boştinaru, viceprimarul din Vulcana-Pandele.

Imaginile filmate de camerele din comună pot fi urmărite în timp real de la primărie şi de la postul de Poliţie. Cele 18 camere instalate până acum filmează non-stop, iar înregistrările se păstrează pentru cel puţin 20 de zile.

Camerele de supraveghere au fost montate în locurile din comună în care s-au petrecut cele mai multe infracţiuni şi contravenţii. Una din camere supraveghează cimitirul din Vulcana-Pandele. Decizia montării unei camere în acest loc a fost luată din cauza sesizărilor privind furturi repetate de flori de pe mormintele din cimitir.

"Nu se ştie noaptea care circulă, cum circulă şi ferească Dumnezeu de un accident. Dacă sunt camere, se poate vedea cine a făcut accidentul", spune o localnică.

Banii au venit de la bugetul local. Primăria aşteaptă acum rectificarea bugetară, ca să investească încă 50.000 de lei pe alte 14 camere video.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri