D. Șova îi cere președintelui să desecretizeze rapoartele primite de la SRI privind Roșia Montană

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-2

Dan Şova a declarat că nu are motiv să îşi dea demisia după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că este principalul vinovat pentru modul în care a fost vizat proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană.

„Aş vrea ca Băsescu să desecretizeze rapoartele pe care eventual le are ca să îi demonstrez că minte, e foarte simplu. Are posibilitatea să desecretizeze rapoartele SRI. Noi avem proba că s-a muncit la acel proiect de lege şi o vom face săptămâna asta, când punem actele pe site-ul ministerului, dar eu aştept de la Băsescu să îşi probeze afirmaţiile. Îi transmit public că minte”, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova. 

„Dacă are probe în acest sens, deși eu vă spun cu certitudine că informațiile pe care le are îi spun contrariul, dacă are alte informații sau proble îi recomand să nu facă conferințe de presă, ci să se ducă la Parchet, pentru că dacă eu nu reprezint interesele statului român, trebuie să răspund penal, așa că presupun că președintele știe adresa DNA și îi recomand să se ducă la DNA să facă plângerea împotriva mea”, a mai spus Dan Șova, luni seară, la Digi24.

Preşedintele a cerut demisia ministrului Dan Şova, pe care îl acuză că face jocurile companiei Roşia Montană. Șeful statului a sugerat, luni, într-o conferință de presă, că Dan Şova ar fi iniţiat proiectul la comanda companiei Gold Corporation, cea care investeşte la Roşia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri