Șeful Poliției: Iulia Ionescu e în drum spre București. Nu a fost victima niciunei infracțiuni

Data publicării:
fetita disparuta captura-1

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, fata ar fi stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini, din Suceava.


Actualizare 21.20. Șeful Poliției Române, Petre Tobă, a confirmat în această seară, într-o conferință de presă, că Iulia Ionescu a fost găsită, este în custodia polițiștilor și se află în drum spre București.

În cursul acestei după-amieze, în baza informațiilor obtinuțe de poliție, am reușit să stabilim că minora se află în județul Suceava și o echipă specializată de ofițeri din Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române au reușit să identifice minora și se deplasează cu ea spre Bucureşti. Din datele de până acum, minora n-a fost victima niciunei infracţiuni”, a spus Petre Tobă.

Reuşita se datorează cooperării pe care poliția a avut-o cu toate structurile care au avut atribuții de căutare”, a spus șeful Poliției. El a confirmat că polițiștii au avut și sprijin din partea SRI.

De asemenea, Petre Tobă a mulțumit mass-media, populației și ONG-urilor care și-au oferit ajutorul pentru găsirea elevei. El a precizat că la 112 au fost făcute 46 de apeluri legate de cazul Iuliei, dar că nu în urma acestora a fost găsită fata. De asemenea, Petre Tobă a spus că șeful de tren nu are nicio implicare în acest caz și că fata a fost identificată în tren de polițiști.

________________________

Actualizare 20.50. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat la Digi24 că, în urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora fata purta haine de călugăriță, a cerut din nou Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să verifice din nou dacă Iulia a ajuns la una din mănăstirile din zonă.

Constantin Stoica a repetat că, până la aflarea veștii că adolescenta a fost găsită, nu a fost confirmată prezența fetei la nicio mănăstire din România.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că a vorbit cu duhovnicul fetei, care se afla în rugăciune, și că acesta nu a luat legătura cu Iulia de la plecarea ei de acasă.  

_______________________

Actualizare 20.30. Subprefectul de Vrancea, Misăilă Valentin, a declarat la Digi24 că inspectorul-șef al Poliției din județ a fost solicitat de Inspectoratul General al Poliției, pentru a pune la dispozitie un echipaj care s-o însoțească pe Iulia Ionescu până la granița județului Buzău. De-acolo, eleva urmează să vină la București însoțită de un echipaj de poliție al IGPR.

_______________________

Actualizare 20.10. Purtătorul de cuvânt al CFR Călători Alina Predescu a declarat la Digi24 că Iulia Ionescu a urcat în tren la Suceava și că își cumpărase bilet. Un  angajat al CFR Călători a recunoscut-o în gara Pașcani, la ora 16.53, și a anunțat poliția.

Polițiștii au urcat în tren la Bacău și au coborât, alături de Iulia, la Focșani. Nu se știe exact unde este fata în acest moment.

______________________

O informație neconfirmată oficial arată faptul că fata a fost găsită într-un tren. În urmă cu o oră-două a sunat-o pe mama sa, spunându-i că revine acasă. Iulia Ionescu plângea când a vorbit cu mama ei, căreia i-a cerut iertare.

Telefonul a fost dat în jurul orei 16.00. O oră mai târziu, Iulia a mai trimis un SMS mamei ei, prin care îi confirmă că revine la București.

Fata ar fi fost localizată într-un tren din zona Moldovei și se îndreaptă spre București, spun surse citate de Digi24. Ea ar fi fost văzută de un angajat al CFR.

Bărbatul a mers către fetiță, după care a sunat la 112, polițiștii au urcat-o într-un tren care vine spre București. Ea urmează să ajungă în scurt timp la Gara de Nord.

Iulia Ionescu, elevă de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală, a dispărut de miercuri. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a plecat dimineața spre şcoală, însă nu a mai ajuns la cursuri.

Poliţiştii au găsit un bilet adresat părinților, în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire.

Fata i-a scris și duhovnicului ei un email în care spunea că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...