O descoperire revoluţionară a unui medic și doctorand din Iași le dă speranţe celor rămaşi cu paralizii în urma unui atac cerebral vascular. Medic şi doctorandul de la Facultatea de Inginerie Electrică au inventat o mănuşă mecatronică după patru ani de muncă. Echipamentul îi ajută pe bolnavi să se recupereze mult mai repede decât cu terapia clasică.

Embed:

 

Mănuşa mecatronică este în faza de testare. 12 oameni au beneficiat deja de această terapie, iar medicii spun că se văd deja îmbunătăţiri.

Simt că îmi dă drumul la mână, parcă e altă viaţă”, a declarat un pacient care a folosit echipamentul.

Pentru recuperarea completă, pacienţii ar trebui să combine terapia clasică şi să facă şedinţe cu mănuşa mecatronică cel puţin trei luni. Cercetătorii vor să breveteze invenţia şi să găsească o firmă care să producă echipamentul ce ar putea costa până la şapte mii de euro.

Echipamentul este format dintr-o mănuşă mecatronică, care se montează pe mâna paralizată comandată mecatronic de nişte motoare, neurostimulatorul programabil care dă stimulul electric muşchilor, mănuşa de comandă care se pune pe mâna validă sau pe mâna doctorului pentru comandă”, a spus Marian Poboroniuc

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!