Mașinile familiei Ponta. Daciana Sârbu şi-a vândut Range Rover-ul, Victor Ponta şi-a cumpărat un Mercedes

Data publicării:
Toyota Prius - ponta 1

Un Fiat 500 Abarth (foto 1) figura drept singura maşină a lui Victor Ponta şi a Dacianei Sârbu în declaraţia de anul trecut. Acesta fusese dobândit după lichidarea patrimoniului cabinetului de avocatură „Ponta Victor Viorel”. Tot în declaraţia de anul trecut, era menţionată vânzarea unui Citroen DS4 pentru 5.000 de euro.

Cei doi vând însă două maşini în ultimul an. Una apare vândută în iulie 2015 cu 20.000 de euro, iar cealaltă în aprilie 2016 cu 26.500 de euro.

Victor Ponta şi Daciana Sârbu nu doar au vândut, ci şi au cumpărat un Mercedes din 2011, cumpărat cu 22.788 de euro.

De unde această diferenţă între numărul de maşini?

În declaraţia de avere din 2015 a lui Victor Ponta, dar doar la rubrica datorii, apărea o datorie de 34.500 de euro către BCR Leasing. Nimic în zona maşinilor. Maşina cumpărată de la BCR Leasing este un Range Rover. Al Dacianei Sârbu. Maşină pe care Victor Ponta nu o trece în dreptul maşinilor deţinute, pe motiv că proprietarul e firma de leasing. În schimb, automobilul apare în declaraţia de avere depusă de Daciana Sârbu la Parlamentul European.

Mercedesul cumpărat anul acesta a fost achiziţionat de Victor Ponta. În schimb, Daciana Sârbu a dat şi ea avansul pentru o nouă maşină după vânzarea Range Rover-ului.

Un fapt interesant, legat de maşinile lui Victor Ponta, se regăseşte în declaraţia de avere a deputatului PSD Andrei Dolineaschi. În 2009, fostul premier cumpără de la colegul său de partid, Dan Şova, un Mitsubishi Lancer (foto 2) cu 33.000 de euro.

Încă din ianuarie 2009, Victor Ponta încheie un contract de sponsorizare cu cabinetul de avocatura „Şova şi asociaţii” pentru utilizarea maşinilor în competiţiile sportive. O revinde peste trei ani cu 18.000 de euro plus cedarea leasingului. În declaraţia de avere din 2016 a lui Andrei Dolineaschi aflăm că maşina, care a ajuns cunoscută după dosarul penal în care sunt implicaţi Dan Şova şi Victor Ponta, a fost vândută. Avariată în urma unui accident, pentru 9.500 de euro.

De-a lungul timpului, Victor Ponta a mai deţinut o Skoda 100 MB şi un VW Golf.

Volkswagen-ul i l-a vândut în 2007 lui Vlad Stoica, cel care a fost în timpul guvernului Ponta şeful cancelariei premierului.

Şi Vlad Stoica l-a ajutat pe Victor Ponta. Prima maşină a lui Victor Ponta în calitate de lider PSD a fost pusă la dispoziţie de Vlad Stoica. Un Volkswagen Phaeton (foto 3). Mircea Geoană plecase, după pierderea puterii în PSD, în 2010, cu numărul special de înmatriculare B - 01 - PSD.

Ca preşedinte PSD, Victor Ponta a utilizat o Toyota Prius (foto 4), în timp ce la Guvern a avut la dispoziţie un Mercedes 400 hibrid, un VW Touareg şi o Dacie Duster.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri