Scandalul Roșia Montană. Cioloș: "Ponta să ia lecitină". Ponta: "N-a spus dacă a primit cadou și de la Soros de ziua lui"

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș
Cioloș îl trimite pe Ponta să ia lecitină ca "să își amintească propriile declarații și fapte" privind Roșia Montană. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Atacurile dintre Victor Ponta și Dacian Cioloș pe tema Roșia Montană continuă. Cioloș susține că Ponta încearcă "în mod ticălos să lipească" numele lui de acest proces și îi recomandă lecitină ca "să își amintească propriile declarații și fapte". Asta după ce Ponta l-a atacat cu un mesaj pe Facebook în care a scris: "În 2021 Dacian Cioloș anunța fericit că, de ziua lui, a primit cadou “Roșia Montană în UNESCO” ; nu a zis dacă a primit cadou și de la Soros de ziua lui!".

"Văd că Victor Ponta l-a scos iar pe Soros de la naftalină, din sacul cu amintiri pesediste, încercând din nou în mod ticălos să lipească numele meu de procesul cu Roșia Montană în care el a băgat statul român.

Domnul Ponta pare atins de amnezie, nu-și mai recunoaște propriile declarații și fapte, motiv pentru care îi recomand lecitină de la farmacie sau din ciocolată. Pentru că în 2015, după propria bulibășeală care a dus la procesul cu Roșia Montană Gold Corporation, spunea cu gura lui că statul va plăti despăgubiri: "Cu siguranță vor cere despăgubiri, nu știu cât. Ținând cont de faptul că există o majoritate parlamentară împotrivă, proiectul se va respinge. Probabil că o să plătim toți și cred că e corect să spunem acest lucru” (Victor Ponta în 2015). Sper ca Ciolacu să nu fie atât de naiv să-l mai țină pe Ponta în brațe, pentru că se vor scufunda împreună.", a declarat vineri Dacian Cioloș, ca reacție la acuzațiile pe care Vicor Ponta le-a lansat într-un mesaj pe Facebook.

"În 2021 Dacian Cioloș anunța fericit că, de ziua lui, a primit cadou “Roșia Montană în UNESCO” ; nu a zis dacă a primit cadou și de la Soros de ziua lui ! Dar România a primit “cadou” de la Cioloș un proiect distrus, un proces pierdut și multe miliarde pierdute! În orice țară normală Cioloș ar fi judecat pentru “subminarea economiei naționale” - dar în România îl punem pe Ciolacu (și contribuabilii români) să plătească!", a scris Victor Ponta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu o zi în urmă, Dacian Cioloș i-a cerut lui Marcel Ciolacu să își asume răspunderea pentru situația de la Roșia Montană. El a afirmat că Victor Ponta este principalul vinovat și a susținut că "Roșia Montană este o afacere a PSD din care acești oameni vor să câștige bani indiferent de cum se va încheia acest proces". "Hai, Victor Ponta, fii curajos, asumă-ți răspunderea. Și explică-i și lui Marcel adevărul", a cerut fostul premier.

El a menționat că Roșia Montană Gold Corporation a dat în judecată statul român în iulie 2015, când prim-ministru era Victor Ponta. 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul se aşteaptă ca pe 10 februarie să vină o decizie definitivă în cauza privind Roşia Montană şi este pregătit pentru discuţii, dacă statul român va fi obligat la despăgubiri, subliniind, însă, că vor fi prezentate public toate documentele din care reiese cine a greşit din partea română în acest proces.

"M-am obişnuit ca notele de plată să-mi vină ca şi prim-ministru pentru toate tâmpeniile făcute de către alţii. După vaccinuri... astăzi fac o şedinţă de guvern ca să contractăm o firmă de avocaţi ca să ne putem apăra ca şi alte state din Uniunea Europeană (în cauza Pfizer - n.r). Înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană. Ieri, în şedinţa de Guvern, am rugat toţi colegii care deţin informaţii şi care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocaţii pe care i-am avut în acest proces, astfel încât românii, cu toţii, să ştie adevărul", a declarat, joi, Ciolacu.

România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.  Surse guvernamentale au declarat că subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari.

Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv. În procesul cu statul român, Gabriel Resources a solicitat inițial prin actele depuse la dosar despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri