Ministrul Apărării: În spitalele militare s-au folosit produse Hexi Pharma; au fost înlocuite prompt

Data publicării:
mihnea motoc crop

 

"În întreg sistemul spitalicesc, inclusiv cel militar, s-au folosit produse achiziționate, conform legislației în materie de achiziții, printre care și produse de acest gen, fabricate de compania respectivă. (...) În ultimii zece ani", a spus Motoc, întrebat de jurnaliști pe această temă.

El a precizat că aceste produse au fost scoase din uz complet imediat după ce au apărut semnalările privind produsele companiei Hexi Pharma.

Citiţi şi:

Militarii NATO, îngrijiţi cu produse Hexi Pharma

"Nu este însă adevărat, nu s-a pus problema în niciun moment ca dezinfectarea să se facă cu spirt, ci s-a trecut la utilizarea altor produse cu această destinație. Eu am inițiat unele măsuri de control în sistemul spitalicesc militar, aștept să văd rezultatele în următoarea perioadă și gestionarea situației se va face în armonie cu ceea ce s-a dispus la nivelul Guvernului și al Ministerului Sănătății", a afirmat Motoc.

Ministrul a adăugat că s-a procedat cu cea mai mare promptitudine pentru înlocuirea acelor produse.

"Imediat cum au fost cunoscute aceste riscuri, fie s-a procedat la înlocuire din ceea ce exista în stoc, fie din noi achiziții. Nu ne putem pronunța în privința eficienței dezinfectanților utilizați, atâta vreme cât nu avem un laborator propriu, specializat în așa ceva", a explicat el.

Ministrul Mihnea Motoc participă miercuri la expoziția de tehnică militară și de securitate "Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2016".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri