OBICEIURI NESĂNĂTOASE. Mâncatul pe fugă şi lipsa lichidelor duc la îmbătrânire precoce

Data publicării:
18022013 20alimente 20nesanatoase-50120

LOCUL 5 - Mâncatul pe repede înainte îmbătrâneşte

Pentru că, în momentul în care suntem stresaţi, în organism sunt doi hormoni de stres. Adrenalina şi cortizolul. Cu cât cantitatea de cortizol este mai mare, cu atât cantitatea de grăsime care se depune în organism este mai mare şi, din păcate, este grăsimea care se depune în jurul taliei”, a explicat nutriționistul Camelia Olteanu.

LOCUL 4 – Mâncatul haotic

O dată sau de două ori pe zi, la ore absolut anormale. De ce? În organism există doi hormoni, care amândoi ajung în creier, la hipotalamus, la centrul saţietăţii care e leptina şi unul la centrul foamei care este grelina. Lupta dintre cei doi hormoni trebuie să aibă loc normal”, a mai spus nutriționistul.

Mai exact, primul care trebuie să apară este hormonul care dă senzaţia de foame. După 15 minute din momentul în care începeţi să mâncaţi, ar trebui să apară în organism şi hormonul care dă senzaţia de saţietate.

LOCUL 3 - Zahărul, carbohidraţii rapizi şi fast food-ul

Toate trei au zahăr. Zahărul este un mare inamic al organismului. El se mai numeşte şi moartea albă, pentru că, în momentul în care ingerăm zahăr sau produse cu zahăr cum ar fi orezul alb, făina albă, pâinea albă, pastele făinoase, atunci pancreasul secretă un alt hormon, numit hormonul îngrăşării sau insulină”, a mai afirmat Camelia Olteanu.

Insulina transformă glucidele în energie, care ajunge în tot corpul. Dacă însă consumaţi prea multe zaharuri, surplusul va fi stocat sub formă de grăsimi. Astfel apar obezitatea şi diabetul.

LOCUL 2 - Calitatea alimentelor şi modul de preparare al lor

În privinţa legumelor şi fructelor, consumaţi cât mai multe în stare crudă, pentru a păstra enzimele intacte. Dacă veţi avea suficiente vegetale proaspete, veţi observa o evidentă îmbunătăţire a digestiei.

LOCUL 1 - Apa

Apa hidratează întreg organismul. Poţi să ai o piele mai frumoasă, un păr mai strălucitor. Organele nu pot funcţiona dacă nu sunt în mediul apos, dacă nu sunt hidratate suficient”, a mai explicat nutriționistul.

Atenţie, lichidele trebuie consumate între mese. Dacă le beţi în timpul mesei digestia va fi îngreunată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri