Premierul Victor Ponta dă de gol rezultatele Chevron. Într-o declaraţie făcută pentru un post de televiziune, şeful Executivului a precizat că problema explorării gazelor de şist s-a amânat. Victor Ponta susţine că, momentan, trebuie pus accentul pe gazele convenţionale din Marea Neagră, care sunt în explorare.

Embed:

 

„Oricum s-a amânat, pentru că... se pare că nu avem gaze de şist. Ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care există”, a spus Victor Ponta.

În replică, americanii de la Chevron susţin că încă analizează informaţiile obţinute pe parcursul operaţiunilor de foraj şi în urma investigațiilor geofizice pentru a înţelege potenţialul resurselor de gaze. După finalizarea analizelor, rezultatele vor fi predate Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi vor rămâne în custodia statului. 

Chevron analizează informaţiile obţinute pe parcursul operaţiunilor de foraj şi cele obţinute în urma investigațiilor geo-fizice pentru a înţelege potenţialul de resurse de gaze naturale din argilite. După finalizarea analizelor, rezultatele vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România (Legea Petrolului, nr. 238/2004, art. 4)”, se arată într-un comunicat oferit Digi24.

 
Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!