Primul transport de petrol a plecat din Venezuela către SUA după ridicarea sancțiunilor

Data actualizării: Data publicării:
petrolier venezuela
Foto: Profimedia Images

Primul transport de țiței din Venezuela operat de Chevron cu o licență primită de SUA în noiembrie a plecat dintr-un hub de transfer între nave, de lângă Aruba, către rafinăria din Pascagoula, Mississippi, potrivit datelor de transport consultate marți de Reuters.

Chevron a primit o autorizație anul trecut din partea Departamentului american al Trezoreriei pentru a reînvia producția de petrol și pentru a-și extinde operațiunile din Venezuela, ca parte a eforturilor Washingtonului de a încuraja dialogul politic înaintea alegerilor prezidențiale din națiunea sud-americană.

Compania petrolieră de stat PDVSA a alocat Chevron primul transport de țiței luna aceasta, care a fost încărcat la terminalul Jose din Venezuela săptămâna trecută, potrivit datelor și documentelor de transport.

Petrolierul Chevron numit Caribbean Voyager a transferat, săptămâna aceasta în Venezuela, transportul de 500.000 de barili de țiței greu Hamaca către nava Sealeo aflată sub pavilionul Maltei. Transferul a avut loc la un hub de lângă insula Aruba din Caraibe, potrivit datelor de monitorizare a petrolierelor, oferite de Refinitiv Eikon.

Sealeo este programată să ajungă la rafinăria Chevron din Pascagoula pe 15 ianuarie, potrivit datelor Eikon, consultate de Reuters.

Un alt transport de țiței venezuelean comandat de Chevron pe petrolierul Kerala era marți în canalul navigabil al Lacului Maracaibo, unde lipsa dragării și o navă blocată au creat limitări în tranzitul naval.

Chevron a confirmat că activitățile de transport au început luna aceasta în Venezuela și a spus că se concentrează pe „operarea în siguranță” după reluarea în decembrie a operațiunilor care au loc la întreprinderile afiliate.

„Continuăm să efectuăm afacerilor noastre în concordanță cu toate legile și reglementările acolo unde operăm, precum și în cadrul sancțiunilor oferit de biroul SUA al Controlului Activelor Străine”, a adăugat compania într-un comunicat transmis Reuters.

Partenerii noștri