Şase plaje noi în Tulcea şi Constanţa vor intra în circuitul turistic, cel mai probabil din acest sezon estival. Propunerea vine din partea conducerii Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării. Din fiecare zonă vor fi alese câte două sau trei hectare de teren care vor rămâne în administrarea primăriilor.

Embed:

 

Conducerea Rezervației a început discuțiile cu agenții economici din zonă și cu autoritățile locale pentru a găsi cele mai bune formule de organizare pentru cele aproximativ 20 de hectare de nisip, din Constanța și Tulcea, care vor ieși de sub statutul de zonă protejată a biosferei Deltei Dunării.

Zonele alese sunt dintre cele în care nu există floră și faună protejate de lege. Acestea nu vor fi concesionate privaților și nu își vor schimba radical aspectul.

În județul Constanța este vorba despre plaje în Midia, Corbu și Vadu, iar în județul Tulcea de plaje în Sulina, Portița și Sfântu Gheorghe.

De exemplu, la Corbu, unde plaja se întinde pe 22 de kilometri, va fi stabilită o zonă de circa 3 hectare în care se va face turism organizat. Vor fi amplasate toalete ecologice, căsuțe din lemn unde turiștii se vor putea caza, dar și puncte pentru salvamari. Vara trecută, peisajul sălbatic din Corbu și Vadu au atras 5.000 de turiști.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!