Aproape 300 de localnici au blocat, marţi, în jurul prânzului, Vama Siret, la graniţa cu Ucraina, iar traficul se desfăşoară cu dificultate. Protestatarii sunt nemulțumiți de restricțiile comerciale impuse de ANAF la sfârșitul săptămânii trecute. Ei nu mai pot face cumpărături mai mari de 300 de euro şi în plus nu mai pot trece graniţa în fiecare zi, ci doar o dată pe săptămână.

Protestatarii au venit cu aproape 100 de mașini şi au blocat ambele sensuri pe șoseaua care duce spre vamă, astfel că cei care vor fie să intre în Ucraina sau să se întoarcă în România nu pot face acest lucru. La Vama Siret a sosit şi prefectul de Suceava pentru care protestatarii pregătiseră un memoriu.

Ei doresc eliminarea restricțiilor cu privire la marfa pe care o pot cumpăra din Ucraina. Sunt sute de familii care preferă magazinele de peste graniță, cu prețuri mult mai mici.

Restricțiile au fost impuse la sfârșitul săptămânii trecute, dar nu este pentru prima oară. Vameșii au mai încercat și în noiembrie anul trecut, când, de asemenea, vama a fost blocată.

Embed:

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!