Viorel Hrebenciuc: Știu sigur că sunt foarte mulți români acționari la Gabriel Resources

Data publicării:
viorel hrebeneciuc captura digi24

„La un acționariat care e pe bursă se știu marii acționari, cei mici nu se cunosc. Sunt investitori români pe bursă, sunt listați, sunt o mulțime de români acolo”, a spus Hrebenciuc.

Întrebat dacă „Gabriel Resources, înregistrat în Canada, are acționari români pe bursă”, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Nu știu cine sunt, dar știu sigur că sunt foarte mulți români”.

Pornind de la faptul că directorul RMGC a spus la Digi24 că nu are suma necesară investiției, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat: „Nicio companie nu are banii în cont pentru a susține un proiect de asemenea anvergură, dar aici e vorba că, în afară de banii din cont, studiezi o companie și în funcție de credibilitate, capacitatea de a atrage bani. Aici am multe rezerve legate de această companie”.

Despre fondatorul Gold Corporation, Frank Timiș, Viorel Hrebenciuc a spus că l-a cunoscut „la o recepție acum 10-12 ani”. „Nu am motive să cred că nu ar fi respectabil. Toți miliardarii sunt controversați, văd că el face acum afaceri în Africa, e aliat cu mari companii chineze, acestea se uită atent cu cine se aliază”.

„Toată povestea acestui proiect e una cusută cu ață albă, cu multe necunoscute, nici azi nu știm exact licența de exploatare ce formă a căpătat, mulți spun că s-a dublat perimetrul exploatabil, că toate modificările la licența de exploatare sunt discutabile din punct de vedere legal. Nici astăzi pe masă nu există această licență de exploatare”, a declarat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri