Principele Radu le-a vorbit copiilor despre importanța lecturii

Data publicării:
principe

Copiii au participat la o lectură publică în care au ascultat fragmente din aventurile lui Sherlock Holmes. La final, au primt autografe de la Principele Radu pe cărţile lor preferate. O fetiţă a venit de acasă cu un desen, pe care l-a oferit Alteţei Sale.

Principele Radu i-a îndemnat pe copii să citească, iar pe adulţi să fie cu băgare de seamă la felul cum îi atrag pe cei mici către lectură. Şi-a amintit şi cartea care i-a trezit pofta de citit în primii ani de şcoală.

„Erich Kastner, Prichindelul. Am citit-o de vreo două sute şi vreo patruzeci de ori, până mi-a fost luată de părinţi, se gândeau că e periculoasă. Nu găsesc că e nimic mai preţios şi mai nobil decât le pui cartea în mână. Nu cartea de şcoală, pentru că aici şi părinţii şi profesorii poartă multă răspundere, vorbesc de literatură”, a explicat principele Radu.

Aceeaşi misiune şi-o asumă şi unii editori.

„Copiii nu pot fi acuzaţi că nu citesc sau că nu au o cultură mai bună, adulţii trebuie să fie atenţi. Noi trebuie să fim atenţi să venim cu acest obiect. Ei să vadă în preajma lor cărţi. Cartea a dispărut din prim-planul familiei”, a spus directorul unei edituri.

Nu este singura întâlnire de acest fel organizată de Casa Regală. Iarna trecută, Principesa Margareta le-a citit copiilor poveşti într-o librărie din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri