Exclusiv Ciolacu spune că guvernul PSD-PNL a trecut examenul și coaliția funcționează. „Mai sunt doi-trei de la PNL care țipă ca pițigoii”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si nicolae ciuca
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, la Digi24, că PSD și PNL au convenit să meargă împreună până la sfârșitul anului și că primul examen a fost trecut când s-a făcut rotația guvernamentală. El spune că miniștrii nu se atacă între ei în guvern, ci lucrează, și că pe 10 iunie, după alegeri, cele două partide se vor întâlni să decidă ce fac mai departe. 

„Eu și domnul Ciucă am decis să avem stabilitate până la sfârșitul anului 2024”, a spus Marcel Ciolacu despre constituirea coaliției PSD-PNL, precizând că PSD a „intrat într-o mocirlă cu o guvernare dezastruoasă de dreapta”, amintind de guvernul PNL-USR-UDMR.

În schimb, acum „avem un guvern funcțional, în care nu sunt scandaluri, în care se lucrează”, a mai spus Ciolacu.

El a explicat că miniștrii nu candidează la alegerile europarlamertare, pentru a nu se implica în campania electorală.

„Avem un guvern cu miniștri PNL și PSD și avem alegeri cu candidați”, a mai arătat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat că pe 10 iunie, după alegeri, coaliția se va întâlni să discute „dacă mergem împreună mai departe”.

În opinia lui, guvernul „a trecut primul examen” când s-a făcut rotația guvernamentală și mai are unul de trecut cu alegerile din acest an.

El se arată optimist în privința funcționării coaliției, chiar dacă „mai sunt doi-tre pe la PNL care țipă ei ca pițigoii”, fără a-i numi: „Cred că îl deranjează pe domnul Ciucă pentru că dânsul trebuie să se impună în interiorul partidului. Colegii mei au ales acest... Nimeni nu vrea scandal. Toată lumea aşteaptă performanţă guvernamentală şi administrativă”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri