Spaniolii, interesați de Oltchim. Mai multe firme iberice vor să participe și la privatizarea CFR Marfă

Data publicării:
asemer

Oamenii de afaceri iberici spun că România are mai multe atuuri. Unul dintre ele este cota unică mai scăzută ca în alte state europene. Iar celălalt avantaj este forţa de muncă specializată.

O spune chiar preşedintele Asociaţiei Firmelor Spaniole din România. „Cred că suntem într-un proces de schimb foarte important. Este un drum pe care îl facem împreună. Din 2000 lucrez aici şi lucrez cu prieteni şi colegi din România şi cred că este o ţară plină de oameni foarte bine pregătiţi, afirmă Carlos Sanz Mulas.

El a precizat că investitori iberici intenţionează să participe la privatizarea Oltchim şi CFR Marfă. Spaniolii sunt interesaţi şi de industria oţelului.

Mai sunt încă multe de făcut. Există o creştere a pieţei în domeniul nostru, in sectorul industriei. Firmele trebuie să îşi dezvolte activitatea în industrie, mai ales în domeniul oţelului”, spune mangaerul unei companii, Gabriel Gahete.

Spania este pe locul opt în clasamentul investitorilor străini în România. Mai exact, avem 500 de companii cu capital spaniol. Investiţiile totale se ridică la aproape 1,7 miliarde de euro.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri