GRECIA. Jumătate din bancomate, golite. La cozile interminabile au stat şi lideri Syriza

Data publicării:
grecia bancomate twitter

Ministrul Culturii, Ministrul Muncii şi alţi parlamentari de top ai Syriza, toţi critici vocali ai creditorilor internaţionali şi condiţiilor impuse de aceştia au fost surprinşi de jurnaliştii greci stând la coadă la un bancomat, chiar în clădirea Parlamentului.

De altfel, senzaţia de dezastru iminent s-a răspândit în toată societatea greacă. La bancomate, magazine şi benzinării, oameni de toate categoriile sociale stau la cozi interminabile. Mai toţi sunt pesimişti în legătură cu soarta ţării lor.

Cred că toată lumea este îngrijorată. Orice ţară în situaţia asta ar fi îngrijorată. Situaţia este foarte grea”

Mă aşteptam să se ajungă la asta. Era clar din momentul în care nicio parte nu a vrut să cedeze. Nu mai putem suporta austeritatea. Acum lucrurile sunt foarte dificile. Aşteptăm să vedem ce o să se întâmple”.

Democraţia s-a născut aici şi trebuie să o protejăm. Nu vrem ca băncile să conducă lumea”.

Potrivit statisticilor Băncii Centrale Europene, grecii au retras din bănci aproape 3,7 miliarde de euro, ceea ce a făcut ca valoarea depozitelor bancare să ajungă la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. Mai mult, o estimare recentă spune că grecii au ascuns, "la saltea", 45 de miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri