Președintele Comisiei Europene: România nu va intra în Schengen anul viitor

Data publicării:
barroso crop

Este pentru prima oară când oficialul european are o asemenea poziţie faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen.

În septembrie, Jose Barroso susţinea că România îndeplineşte toate criteriile pentru a fi acceptată în Schengen.

Olanda şi Franţa se opun aderării ţării la Spaţiul Schengen. Unul din motivele invocate de oficialii francezi este plecarea masivă a romilor din România în Hexagon.

Această declarație îl descalifică pe domnul Barroso”, a declarat, la Digi24, europarlamentarul PNL Norica Nicolai. În opinia Noricăi Nicolai, Jose Manuel Barroso se află în campanie electorală și urmărește mize personale atunci când afirmă că România și Bulgaria vor rămâne în afara Spațiului Schengen în 2014. 

Europarlamentarul Renate Weber spune că, în ceea ce privește aderarea la Schengen, Comisia Europeană nu are putere de decizie.

Declarațiile președintelui CE au tot atâta greutate când spune că suntem pregătiți și trebuie să intrăm, ca și atunci când spune că nu intrăm”, spune europarlamentarul.

Ea a adăugat că, în acest subiect, Consiliul European este cel care contează și că Jose Manuel Barroso nu a avut niciodată influență asupra statelor membre.

Declarația lui Jose Manuel Barroso vine la doar două luni după ce președintele Comisiei Europene spunea că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri