Norvegia, prima țară care interzice tăierile de copaci 

Data publicării:
norvegia

La summitul Națiunilor Unite pentru climă din 2014, Norvegia și-a asumat, alături de Germania și Marea Britanie, angajamentul de a găsit modalități prin care să se producă produse esențiale precum ulei de palmier, soia, carne de vacă și cherestea astfel încât acestea să aibă un impact foarte mic sau deloc asupra ecosistemelor.

Producția de ulei de palmier, soia, carne de vacă și produse din lemn este responsabilă pentru aproape jumătate din totalul despăduririlor pădurilor tropicale, atrage atenția Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Când pădurile sunt tăiate și se dă foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub formă de dioxid de carbon, care este principalul gaz de seră ce contribuie la schimbările climatice.

De asemenea, Norvegia și-a demonstrat angajamentul pentru un mediu mai curat și în alte feluri. În 2008, statul norvegian a dat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a lupta împotriva despăduririi pădurii tropicale din zona Amazonului, contribuind astfel la reducerea cu 75% a despăduririlor pe durata a șapte ani.

Mai mult, în parlamentul Norvegiei a fost propus un proiect de lege care vizează interzicerea vânzărilor de autovehicule alimentate cu combustibili fosili din anul 2025.

Citiți și: Maroon 5, scrisoare către Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri