ATAC TERORIST PARIS. Barack Obama și John Kerry condamnă atentatul soldat cu 12 morți: „Libertatea de exprimare nu poate fi ucisă”

Data publicării:
barack obama john kerry sursa foto digi24

„În aceste momente dificile, gândurile noastre sunt la victimele acestui atac terorist şi la poporul francez”, a declarat BarackObama.

„Franţa şi minunatul oraş Paris, unde a avut loc acest atac scandalos, reprezintă o referinţă atemporală care va dăinui dincolo de percepţia odioasă a acestor criminali”, a adăugat preşedintele SUA.

„Franţa este cel mai vechi aliat al Statelor Unite şi a fost alături de noi în combaterea terorismului care ameninţă lumea”, a amintit Barack Obama, potrivit Mediafax.

Șeful Departamentului de Stat american, John Kerry, a condamnat de asemenea în termeni duri atentatul care a vizat redacţia Charlie Hebdo.

„Libertatea de exprimare nu poate fi ucisă. Libertatea, în general, şi libertatea presei, în particular, sunt valori fundamentale ale istoriei comune a Statelor Unite şi Franţei”, a afirmat John Kerry.

„Sunt de acord cu imamul Franţei, care a declarat că jurnaliştii francezi sunt martiri ai libertăţii”, a subliniat el.

„Condamnăm în termeni vehemenţi acest atentat şi cerem aducerea teroriştilor în faţa justiţiei. Poporul american este de partea Franţei”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

„Trebuie să fim foarte vigilenţi în privinţa acestor duşmani ai libertăţii”, a reacţionat și John Boehner, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri