Atac la Universitatea americană din Kabul

Data actualizării: Data publicării:
atac universitate kabul

Paisprezece oameni au murit în atacul de la universitatea americană din Kabul, care a durat aproape zece ore, potrivit Reuters. 

 

atac universitate kabul

ACTUALIZARE JOI, ORA 8:00. Printre cei 14 morți sunt șapte studenți, potrivit unui bilanț anunțat de poliție joi dimineața.

Șeful poliției a anunțat că șapte studenți, trei polițiști și două gărzi de securitate au fost uciși în timpul atacului.

De asemenea, doi dintre atacatori au fost uciși. 

Ministerul afgan al Sănătății a anunțat că printre răniți nu se află cetățeni străini.

Atacul a început miercuri în jurul orei locale 18.30 cu o explozie puternică, despre care autoritățile au spus că a fost o mașină-capcană, urmată de focuri de arme - suspecții încercau să intre în complexul unde lucrau cetățeni străini și studenți. 

Forțele afgane de elită au înconjurat complexul, care e înconjurat de ziduri, iar în cele din urmă au intrat înăuntru. În timpul nopții s-au mai auzit focuri de armă, dar dimineață poliția a anunțat că operațiunea s-a încheiat.

Este al doilea incident de securitate vizând universitatea în decurs de o lună. 


 

Începând de miercuri după-amiază, focuri de armă şi explozii au vizat complexul care era plin de profesori străini şi elevi. Mai multe grenade au aterizat în sălile de curs, iar 500 de studenţi au fost salvaţi de forţele de ordine sau chiar au sărit pe ferestre.

Forţele de elită afgane au pus capăt atacului, încă nerevendicat, ucigând doi agresori, dar nu e sigur dacă nu mai există şi alţii.

A fost stare de alertă în capitala afgană Kabul. De miercuri după-amiază, Universitatea americană din oraş s-a aflat sub atac. S-au auzit focuri de armă şi explozii, au povestit martorii.

Mai multe grenade au fost aruncate în sălile de clasă. Ar fi zeci de studenţi şi profesori în interiorul clădirii. Mai mulţi dintre ei au reuşit să posteze mesaje pe reţelele sociale. Ei cer ajutor şi spun că mai mulţi oameni înarmaţi au atacat clădirea. Forţele de securitate afgane au intervenit şi majoritatea celor aflaţi în campus au fost deja evacuaţi. Poliţia încearcă să securizeze zona şi să îi găsească pe atacatori.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri