Diplomat american, bătut de un agent FSB în fața Ambasadei SUA la Moscova

Data publicării:
state

 

În dimineața zilei de 6 iunie, un agent FSB în uniformă l-a atacat pe diplomatul american, la câțiva pași de intrarea în sediul Ambasadei SUA din centrul capitalei ruse. În urma incidentului, cel din urmă s-a ales cu o fractură la umăr și a fost transportat în afara Rusiei pentru îngrijiri medicale. Potrivit unor surse din administrația americană, citate de Washington Post, diplomatul nu a mai revenit la Moscova.

Acestea au mai dezvăluit că Departamentul de Stat l-a convocat pe ambasadorul rus la Washington, Serghey I. Kisliak pentru a reclama agresiunea.

Motivele atacului rămân neclare. Un oficial american susține că diplomatul încerca să se refugieze în ambasadă pentru a evita să fie reținut de serviciile secrete din Federația Rusă. Un alt oficial american, în schimb, nu exclude ca diplomatul să fi fost spion „cu acoperire diplomatică”.

Atât Departamentul de Stat, cât și CIA au refuzat să comenteze incidentul.

Statele Unite ale Americii (SUA) acuză Rusia că a demarat o adevărată campanie de hărțuire și intimidare a diplomaților americani și familiilor lor din Moscova și din alte țări din Europa. Situația a escaladat într-o asemenea măsură încât Secretarul de stat John Kerry i-a cerut, personal, lui Vladimir Putin să ia măsuri, relatează Washington Post.

Diplomația se bazează pe reciprocitate. Cu cât SUA deteriorează mai mult relațiile bilaterale, cu atât le va fi mai greu diplomaților americani să își desfășoare activitatea în Rusia”, a declarat Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri