Toate părţile implicate în conflictul din Siria sunt de acord cu armistiţiul propus de Rusia şi Statele Unite şi se angajează să înceteze focul peste trei zile. Americanii şi-au luat însă şi măsuri de siguranţă şi anunţă că dacă armistiţiul nu va fi implementat şi nu e deblocat procesul de tranziţie politică din Siria, există şi un plan B.

Embed:

Șeful diplomației americane, John Kerry, este cel care a anunțat planul B al SUA, dar nu a dat alte detalii. John Kerry a precizat că un proces de pace nu poate fi viabil cu Bashar al Assad la putere.

Oficialul a avertizat că implementarea acordului de încetare a focului e vitală pentru ca Siria să păstreze graniţele actuale.

„Atâta timp cât Assad rămâne la putere, războiul nu se va opri. Oamenii nu văd cum cineva care şi-a gazat propriii oameni, care i-a condus pe mulţi dintre ei spre statutul de refugiaţi şi către acela de strămutat, care i-a torturat, înfometat şi bombardat poate să fie liantul care să-i aducă pe toţi împreună. Acest lucru este peste puterea de înţelegere a multora. Există forţe acolo care nu vor înceta să lupte împotriva lui (Bashar al-Assad, n.r.). Aşa că, dacă vreţi pace în adevăratul sens al cuvântului, noi credem că acest lucru trebuie să se întâmple fără Assad”, a declarat secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!