Peugeot e primul constructor auto care s-a arătat interesat să reintre pe piaţa iraniană, dar înainte de a bate palma cu Teheranul francezii trebuie să plătească. Peugeot a fost de acord să ofere peste 400 de milioane de euro drept compensaţii companiei partenere din Iran din cauza pierderilor pe care le-a suferit odată cu implementarea sancţiunilor.

Embed:

 

Iranul nu va primi bani cash, dar i se vor şterge datorii, va beneficia de o serie de discounturi şi va fi parţial iertată fiindcă a continuat să producă maşini Peugeot deşi nu avea licenţă.

În timpul vizitei preşedintelui Hassan Rouhani în Franţa, Peugeot şi vechiul său partener s-au înţeles să formeze un joint venture care va investi circa 400 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Producătorul auto se grăbeşte să-şi pună pe roate afacerile din Iran fiindcă acolo era a doua cea mai mare piaţă a sa înainte de implementarea sancţiunilor în 2012. Comunitatea internaţională a recurs la represalii economice drept răspuns la programul nuclear al Iranului, însă cele mai multe sancţiuni au fost ridicate luna trecută.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!