Final de carieră pentru Bugatti Veyron. Ultimul exemplar va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Data publicării:
bugatti

 

După zece ani de existență, perioadă în care și-a adjudecat mai multe recorduri, Bugatti Veyron își încheie cariera. Publicul își va lua adio de la exclusivista mașină în cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde va fi prezentat ultimul exemplar al acestei mărci.

Din anul 2005, atunci când a fost lansat, supercarul a fost fabricat și vândut în 449 de exemplare, iar prețul unui exemplar a fost întotdeauna peste un milion de euro.

La Geneva, modelul expus va fi cel cu numărul 450. Motoarele care propulsau diferitele versiuni dezvoltau peste 1.200 de cai-putere și i-au adus lui Veyron titlul de cea mai rapidă mașină de serie din lume, cu o viteză omologată de 415 kilometri pe oră, limitată electronic. În urmă cu cinci ani, supercarul a atins însă 430 de kilometri pe oră, cu limitatorul de viteză dezactivat.

Conform oficialilor mărcii, Bugatti merge mai departe și pregătește un alt model care să înlocuiască gama Veyron. Acesta nu va fi lansat însă prea curând, dar performanțele viitorului automobil vor fi superioare celor care l-au făcut celebru pe Bugatti Veyron. Din puținele informații puse la dispoziție de producătorul auto se știe că automobilul va dispune de tehnologie hibridă.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri