Maşină de Formula 1, construită de la zero de studenți

Data publicării:
masina formula 1

Suta de kilometri ajunge la 3,2 secunde. Viteza maximă este la 240, dar nu e făcută pentru viteză. E făcută ca să intre la circuit şi să meargă foarte, foarte tare”, explică Petros Balios, student la Facultatea de Mecanică din cadrul UTI Iași.

Maşina de curse, despre care studenţii spun că ar pune în umbră monoposturi realizate de mărci consacrate, a fost construită de la zero.

Aici avem cadrul noului monopost. Varianta cu ţeavă, structură triangulată”, arată Alexandru Grămadă, masterand la Facultatea de Mecanică din cadrul UTI Iași.

Sacrificiile au fost destul de mari şi cel puţin opt ore pe zi, de luni până sâmbătă, am petrecut în cadrul laboratorului”, spune Ionuț Bocăneț, masterand la Facultatea de Mecanică din cadrul UTI Iași.

Monopostul în sine este proiectat, îl avem în stadiul de proiectare final, ştim exact cum o să arate. Singura problemă sunt banii”, precizează Adrian Ropotoaie, student la Facultatea de Mecanică din cadrul UTI Iași.

În mod normal, săptămâna viitoare ar fi trebuit să facem primele teste la maşină. Ne lipsesc o serie de piese, elemente şi nu putem merge mai departe cu lucrările”, spune Ciprian Ciofu, profesorul coordonator.

Până acum, tinerii au investit în construcţia monopostului 20 de mii de euro, cea mai mare parte a banilor din sponsorizări. Au câştigat medalia de aur la Salonul de Inventică de la Iaşi şi au fost invitaţi să participe la competiţii similare, în Ungaria, Cehia şi Italia, însă ar mai avea nevoie măcar de 14 mii de euro, pentru a finaliza vehiculul, ca să-l poată prezenta la evenimentul din ţara vecină, programat luna viitoare.

Citiţi şi: 

Medalie de aur pentru un autoturism ARO construit de studenţii ieşeni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri