2.0. Cum afectează smartphone-urile relația dintre părinți și copii

Data publicării:
smartphone telefon

Potrivit unui studiu recent, 33 la sută din parintii suedezi intervievați au recunoscut că timpul petrecut pe telefon sau tabletă reprezintă o problemă în relațiile de familie. Copiii au declarat că părinții lor își petrec prea mult timp pe device-urile mobile. Iar experții analizează posibilele daune pe care acest lucru le poate aduce dezvoltării armonioase a celor mici.

Rezultatele studiului indică de asemenea că 20 la sută dintre părinții din capitala Suediei și din suburbiile acesteia și-au pierdut copiii cel puțin o dată deoarece erau atenți la telefon. Suedia are a doua cea mai mare rată a utilizării de smartphone-uri din Europa de est, cu peste 65 la sută din adulți care dețin unul.

Un recunoscut pediatru suedez a declarat într-un interviu acordat publicației The Guardian că acest comportament este foarte posibil să afecteze dezvoltarea emoțională a celor mici. Un alt risc speculat de specialist a fost cel al dezvoltării greoaie a limbajului ca urmare a lipsei de comunicare.

Nu toți medicii sunt de acord cu legătura directă dintre utilizarea smartphone-urilor și alienarea celor mici, însă fără îndoială orice comportament excesiv poate avea efecte negative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri