Infectia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză de boală diareică severă la sugari și copii mici. Anual, pe glob, se infectează cu rotavirus peste 125 de milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani și cu o rată anuală de decese de 600.000 de copii. Doamna doctor Ana Culcer, medic primar pediatru și neonatolog, spune care sunt simptomele și metodele de tratament.

Embed:

"În doar 48 de ore, virusul se transmite și poate începe boala. Riscurile sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai mic.

Este o boală diareică, cu evoluție foarte rapidă, mai ales la copilul foarte mic care nu are imunitate. Dintre simptome fac parte diareea, vărsăturile, deshidratarea foarte mare, majoritatea ajungând la perfuzii. Din nefericire, nu este un tratament etiologic, tratament cauzal și aici trebuie să echilibrăm copilul cu soluții hidroelectrolitice, cu nutriție parenterală.

Diagnosticul se poate stabili greu pentru că diareea are cauze numeroase și, de regulă, se confundă cu o infecție bacteriană. Acum există teste rapide pentru depistarea rotavirusului, din nefericire nu există peste tot.

Prevenția se face doar prin vaccinare."

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!