HARTA VOTULUI. O țară, două Românii

Data publicării:
harta vot prezid I2

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Primul tur a însemnat pentru liderii celor două mari tabere politice și asedierea unor fiefuri electorale ale contracandidatului.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Surpriza pentru Klaus Iohannis și ACL a reprezentat-o câștigarea a două baze considerate pesediste sau sub influenţa social-democrată, precum Bistrița sau Satu Mare. La Iași, candidatul ACL a câștigat orașul, dând o lovitură de orgoliu primarului PSD, Gheorge Nichita, dar nu și județul.

Premiu de consolare pentru ACL

Bistrița: Klaus Iohannis - 44,68%, Victor Ponta - 36,28%

Iaşi: Klaus Iohannis- 29,73%, Victor Ponta- 43,46%

Satu Mare : Klaus Iohannis - 32,37%, Victor Ponta - 31,63%>

(sursa: BEC)

Fiefurile ACL, luate la bucată de PSD

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În schimb, speranțele puse de liderii ACL în organizațiile puternice și județele conduse de propriii șefi de CJ-uri sau primari de mari municipii s-au năruit. Ordonanța traseismului local a netezit drumul unor victorii de orgoliu pentru PSD în județe considerate galbene sau portocalii. Președinții ACL de Consilii Județene, precum Mihai Țurcanu de la Botoșani, Vasile Mustățea de la Giurgiu, Răducu Filipescu de la Călărași, Sorin Frunzăverde de la Caraș-Severin, Mircea Moloț de la Hunedoara și Marian Petrache de la Ilfov nu au putut evita înfrângerea ACL. În alte județe până mai ieri considerate fiefuri PNL sau PDL, candidatul PSD a defilat fie pe fondul migrației șefului de judeţ, cum este cazul fostului liberal Cristian Bîgiu la Buzău, fie din cauza arestării primarului de Bacău, Romeo Stavarache, fie din cauza pasivitaţii liberalului Rareș Mănescu, primarul sectorului 6.

Invazia PSD în fiefurile ACL

Botoșani : Victor Ponta 55,22%, Klaus Iohannis 22,14%

Giurgiu: Victor Ponta - 61,26%, Klaus Iohannis - 15,47%

Călărași : Victor Ponta - 49,76%, Klaus Iohannis - 27,36%

Caraș: Victor Ponta - 43,03%, Klaus Iohannis - 34,48%

Hunedoara: Victor Ponta - 43,59%, Klaus Iohannis - 31,64%

Ilfov: Victor Ponta -39,81%, Klaus Iohannis - 27,83%

Buzău: Victor Ponta - 54,21%, Klaus Iohannis - 19,9%

Bacău: Victor Ponta - 49,62%, Klaus Iohannis - 25,84%

Sector 6 Bucureşti: Victor Ponta - 30,49%, Klaus Iohannis - 28,64%

(sursa: BEC)

Citiți și:

C.T. Popescu: „Nu mai avem secera și ciocanul, dar a rămas secera peste România”
REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. HARTA VOTULUI PE JUDEȚE

Ardealul, citadela dreptei. Bucureștiul, o capitală „roșie”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Așa cum era de așteptat, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale au consemnat o împarțire regională din punct de vedere electoral. Candidatul PSD Victor Ponta a confirmat în fiefurile considerate social-democrate de ani buni, precum Dobrogea, Oltenia, Moldova și Muntenia. La București, social-democrații au continuat tendința crescătoare, câștigând în cinci din cele șase sectoare ale capitalei.

În cealaltă tabără, Transilvania și județele din fostul Partium au constituit bazinul electoral care l-a preferat pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Județele și sectoarele unde a câștigat Victor Ponta: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Calarași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, primele cinci sectoare ale Capitalei.

Unde a câștigat Klaus Iohannis : Alba, Arad, Bihor, Bistrița, Brașov, Cluj, Maramureș, Mureș, Salaj, Sibiu, Timiș, Sectorul 1 al Capitalei, diaspora.

Unde a câștigat Kelemen Hunor, candidatul UDMR: Covsna, Harghita.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri