TURIST ACASĂ. Biserica cu icoane controversate: Lenin sau John Lennon

Data publicării:
pictura biserica orsova

Povestea Bisericii Romano-Catolice din Orşova a început odată cu strămutarea oraşului vechi pentru construirea Hidrocentralei Porţile de Fier 1. Ridicarea noului lăcaş de cult, începută în 1972, s-a încheiat patru ani mai târziu. Finanţarea a venit din partea directorului Caritas Freiburg din Germania.

Operă a arhitectului Hans Fackelmann, biserica este singurul lăcaş de cult catolic construit în timpul regimului comunist.

Turiştii care merg să o viziteze sunt atraşi de înfăţişarea unică a acesteia. Ea se aseamănă cu un cort al cărui acoperiş a fost realizat în formă de cruce şi mulţi o compară cu o sală de teatru.

Pe lângă aspect, Biserica Romano-Catolică din Orşova atrage şi prin controversele pe care le-a provocat. Drumul Crucii, realizat în manieră modernă de artistul Gabriel Popa, a trezit dispute pe marginea figurilor contemporane folosite pentru ilustrarea scenelor biblice. Astfel, în mai tablouri apar revoluţionarul bolşevic Lenin, fostul Beatles John Lennon şi gimnasta Nadia Comăneci.

Biserica „Neprihănita Zămislire”

- amplasare: judeţul Mehedinţi, DN 57 Orşova - Moldova Nouă

- elemente specifice: formă de cort şi acoperiş în formă de cruce

- serviciul religios este ţinut în patru limbi: germană, cehă, maghiară şi română

- vizitarea este gratuită

Cazare în zona Orşova

* Hotel 3 stele: 190-220 lei /camera dublă /în timpul săptămânii

210-240 lei /camera dublă / în weekend

* Pensiuni sau case de vacanţă: 80-140 lei /camera dublă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri