Giri ţinteşte victoria

Data publicării:
RALIU GIRI

Cu vechi ştate pe cunoscutele trasee de pe Babarunca sau Poiană, favoritul local, Dan Gârtofan, se anunţă şi în acest an unul dintre protagonişti. Cu trei curse câştigate la Braşov, Giri speră să înceapă cât se poate de bine acestă ediţie.

"Totdeauna este presiune când joci acasă, este publicul care te ştie, spectatorii care te cunosc, au aşteptări mari de la tine. Eu cred că este un mic avantaj faptul că sunt braşovean şi cunosc mai bine probele speciale", a spus Dan Gârtofan.

De-a lungul timpului, Dan Gârtofan a câştigat de trei ori raliul inaugural de la Braşov şi în două rânduri a devenit campion naţional, la finalul sezoanelor 2004 şi 2007. Începutul de an îl găseşte pe pilotul braşovean cu planuri mari.

"Obiectivul cu care plecăm în fiecare an, să fim cât mai sus în clasament şi dacă se poate la sfârşitul anului să câştigăm campionatul. Ăsta este obiectivul nostru. Eu zic că suntem pregătiţi, suntem motivaţi. Mai rămâne să vedem concurenţa cât de acerbă va fi", a spus Dan Gârtofan.

Cu un traseu de 139 de km competitivi, raliul de la Braşov va avea în 2015 nouă probe speciale, începând şi încheindu-se cu una din cele mai celebre secţiuni de drum ale raliurilor autohtone, legendara „Poiana Braşov". Drumul dintre Braşov şi staţiunea turistică va reprezenta debutul raliului, vineri, 27 martie, dar va găzdui şi bătălia de final de raliu, când va fi folosită o configuraţie de 20 de km, cea mai lungă din ultimii ani, cu startul la Râşnov şi sosirea în Braşov, în zona Livada Poştei.


Reporter: Adrian Susanu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri