Un elev de clasa a VII-a din Brașov și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia, în schimbul notelor

Data publicării:
elev cu mainile pe fata
Elevul și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz șocant la Liceul cu Program Sportiv din Brașov. Un elev de clasa a VII-a și-ar fi șantajat profesoara de istorie. Adolescentul ar fi amenințat-o că va face publice, pe rețelele sociale, poze cu fiica acesteia în ipostaze indecente, dacă nu va primi note bune la istorie. Profesoara a sesizat Poliția, care a deschis un dosar penal in rem pentru amenințare, scrie Biz Brașov.

Elevul avea deja nota scăzută la purtare. Tocmai de la această decizie a conducerii școlii ar fi degenerat situația, scrie sursa citată.

"Inițial, profesorii de la clasa elevului respectiv au sesizat faptul că elevul deranjează orele, că are un comportament necorespunzător la ore și atunci consiliul profesorilor clasei a decis scăderea notei la purtare și monitorizarea comportamentului elevului. După două sau trei luni de monitorizare au constatat că s-au înrăutățit lucrurile și evident că au rămas, în continuare, cu decizia de a-i scădea nota la purtare chiar la nota patru. Din acel moment lucrurile au degenerat", a declarat, pentru Radio România Brașov, Valentin Bucur, purtător de cuvânt IȘJ Brașov.

Ulterior, elevul a trecut la amenințări adresate, în particular, profesoarei de istorie. Adolescentul și-ar fi șantajat dascălul căruia i-a transmis că, dacă nu va primi o notă mai bună la istorie, va face publice poze cu fiica femeii în ipostaze intime.

Profesoara s-a adresat mai întâi autorităților și a anunțat apoi și conducerea școlii.

"Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a 7-a către un profesor. Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară. La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite", au transmis reprezentanții IȘJ Brașov.

Poliția Brașov a deschis un dosar in rem pentru amenințare.

"Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov au fost sesizați cu privire la incident și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt și dispunerii, în consecință, a măsurilor legale ce se impun. În cauză, față de sesizarea primită, a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări, in rem la acest moment, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare", a transmis, pentru sursa citată, Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri