Președintele Camerei de Comerț Cluj, Ștefan Dimitriu, dus la audieri

Data publicării:
PERCHEZITII DIMITRIU

Înainte să îl ducă la Alba Iulia, pentru audieri, procurorii au perchiziţionat locuinţa preşedintelui Camerei de Comerţ din Cluj, de unde au ridicat mai multe documente. Apoi, oamenii legii au făcut mai multe verificări şi la una dintre firmele pe care Ştefan Dimitriu a condus-o. Procurorii DNA au ridicat de aici acte legate de mai multe lucrări realizate cu fonduri europene în localitatea Luncani din judeţul Cluj. Sistemul de canalizare al localităţii, făcut de firma condusă la acea vreme de Ştefan Dimitriu, nu poate fi folosit.

"Suntem la aproape 300 de metri și acolo deja canalizarea nu merge. Este în contra-pantă. Nu pot să dau OK-ul, să semnez pentru 2,3 milioane de euro", a afirmat Laurenţiu Tor, primarul comunei Luna.

Aceeași firmă a renovat acum doi ani și grădinița din comună, care este închisă pentru că nu a fost racordată la canalizare.

"E 95% funcționabil, dar bineînțeles că mai trebuie făcute remedii. Tipul ăsta de gard viu și gazon nu face față cerințelor proiectului pe care s-a făcut", a completat edilul.

Procurorii DNA Alba au făcut 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene şi fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri