Cancerul la copii, fenomen în creștere alarmantă

Data publicării:
spital

Ecaterina are 13 ani si este eleva in clasa a VII-a. În urmă cu 2 luni i-a spus mamei că o doare capul. Femeia și-a imaginat că fata are nevoie de ochelari și a dus-o la un control. Verdictul medicilor - copila are tumoră cerebrală.

„N-am avut cazuri din astea în familie absolut la nimeni. N-am avut, şi eu m-am îngrozit când am auzit situaţia asta, dar ce să facem, de acum trebuie să mergem înainte,” povestește mama Ecaterinei.

Ecaterina a fost operată. A avut noroc pentru că tumora era în stadiu incipient. Medicii spun că astfel de cazuri s-au înregistrat chiar şi în rândul sugarilor.

„Bănuim că radiaţiile care există în jurul nostru, fie de la telefoane mobile, fie de la antene, fie de la sisteme wireless, de la alte sisteme ar putea să constituie o cauză,” a spus Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași. 

La asta se adaugă alimentaţia nesănătoasă, cu multe chimicale, sau cauzele genetice.

Specialiştii recomandă părinţilor să se prezinte imediat la medic dacă cei mici au următoarele simptome.

„Copiii acuză dureri de cap, sindrom cefalic, atunci se îndrumă spre medicul neurolog care îl investighează mai amănunţit şi îi face şi un RMN ca să depisteze la timp care e problema şi cauzele durerii de cap,” a explicat Viorica Cernat, medic de familie. 

Anual, în ţară sunt înregistrate în jur de 400 de cazuri noi de cancer în rândul copiilor şi tinerilor.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri