Primăria Iași vrea să facă portal online pentru sprijinirea adopției câinilor maidanezi

Data publicării:
catei pechinezi
 

La Iaşi se adoptă în medie trei câini fără stăpân pe zi. Municipalitatea vrea să sprijine cât mai mult adopţiile prin lansarea unui portal online.

„Ca idee generală, dacă noi putem spijini activitatea de revendicare și de adoptare cu un efort din partea noastră, îl vom face. Adică inclusiv studiem varianta de aface un portal online în care să punem toate informațiile despre câinii pe care îi avem în padoc la momentul respectiv, astfel încât să încercăm să spijinim lumea,” a declarat Marius Dangă, viceprimarul municipiului Iași. 

La Suceava, în schimb, autorităţile s-au declarat depăşite de situaţie. Aşa că municipalitatea a hotărât să externalizeze activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân. Serviciul va fi preluat de asociaţiile pentru protecţia animalelor.

„Este o soluție pe care noi o încercăm, deocamdată, la Suceava. Noi am colaborat din 2004 și până acum cu primăria Suceava care a pus la dispoziție un teren pentru amenajarea unui adăpost. Încercăm și o altă metodă pentru că ați văzut și dumneavoastră, oamenii s-au împărțit în două tabere și oamenii încearcă să îi apostrofeze pe cei care fac ceva și spun că mai bine dați banii pentru altceva, nu pentru câini,” a spus Doiniţa Cocriş, reprezentantul Asociaţiei PROANIMA Suceava. 

În judeţul Suceava funcţionează două padocuri, însă unul dintre ele este populat doar în proporţie de 70%. În județul Iaşi este un singur padoc de stat, cu o capacitate de 300 de locuri. Un al doilea padoc, promis de către autorităţi de ani de zile, se va deschide cel mai probabil în luna octombrie a acestui an, dar nu va funcţiona la capacitate maximă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri